Hier bekijk je de Apple Event livestream met de onthulling van de iPhone X

Vandaag is het zo ver: Apple gaat de jubileumeditie van de iPhone, de iPhone X, onthullen. Daarnaast worden ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iOS 11 en een nieuwe Apple Watch verwacht. Dit is wat we al weten en hoe je het evenement vanavond live kunt bekijken.

Inmiddels is het toch echt wel duidelijk dat Apple een jubileumeditie van de iPhone gaat onthullen. Het toestel zou de iPhone X gaan heten en een nagenoeg randloos OLED-scherm krijgen. Daardoor verdwijnt de thuisknop, die vervangen wordt door een virtueel dock die we ook kennen van de iPad. Siri zit er natuurlijk nog altijd op, maar zou nu te activeren zijn via spraak en met de aan-/uitknop aan de zijkant van het toestel.

Verder weten we dat de iPhone X 3GB aan RAM-geheugen krijgt, in 4K video’s kan opnemen met de 12 megapixel-camera aan de achterkant. Waarschijnlijk wordt de telefoon in een geheel nieuwe kleur beschikbaar, namelijk Blush Gold. Goedkoop wordt het toestel echter niet: de jubileumeditie van de iPhone gaat tussen de 1.000 en 1.200 dollar kosten.

iPhone 8

Naast de iPhone X worden waarschijnlijk ook de iPhone 8 en 8 Plus onthuld. Die twee telefoons zijn de logische opvolgers van de iPhones van vorig jaar. Dat terwijl Apple bij de iPhone X heeft besloten om alles wat ze kunnen in een apparaat te gooien, ongeacht de kosten.

Face ID

Geheel nieuw wordt waarschijnlijk Face ID. Hiermee kun je je apparaat ontgrendelen met gezichtsherkenning. Interessant is dat de techniek ook moet werken als je telefoon plat op tafel ligt, iets wat de concurrentie nog niet voor elkaar heeft gekregen.

Ook zijn er hints geweest dat Face ID gebruikt gaat worden voor Apple Pay. Touch ID, de vingerafdrukscanner, zou namelijk verdwijnen. Tot slot zou de gezichtsherkenning mogelijk ook gebruikt worden om notificaties te dempen als je naar je telefoon kijkt. Als iemand je belt zie je dat immers al, en hoef je het niet ook nog eens te horen.

There have even been some hints that the company could use the technology to power Apple Pay, potentially doing away with Touch ID (and the fingerprint sensor) in the process. Of course, that would require a tremendous level of security on Apple’s front. Unlocking a phone is one thing — actually tying that feature to your bank account is another can of worms entirely. If I had to guess, I’d say Apple announces the functionality at the event, but notes that it’s shipping at a later date.

Apple Watch en andere accessoires

Hoewel er nog vrij weinig details bekend zijn, wordt er vanavond waarschijnlijk ook een nieuwe Apple Watch onthuld. Het apparaat zou een eigen mobiele verbinding krijgen. Verder zouden er een aantal nieuwe kleuren komen voor de smartwatch.

Apple Watch

Verder zijn er geruchten over een Apple TV met 4K-ondersteuning. Het apparaat zou een A10X-processor krijgen, die ook in de nieuwe iPad Pro zit. Ook kun je waarschijnlijk snel een HomePod in huis halen, de slimme speaker van Apple. Vooralsnog wordt het apparaat in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Misschien dat er vanavond meer details komen en een datum waarop je hem kunt kopen.

Live naar de onthullingen kijken

Vanavond om 7 uur begint het Apple-event. En net als andere jaren kun je alles live bijwonen. Wil je het gehele evenement live bekijken? Ga dan naar de website van Apple, waar het uitgezonden wordt.