Kijk hier live naar het Unpacked-evenement van Samsung

Samsung-Unpacked

Na maanden van geruchten en lekken is het eindelijk zo ver: vandaag is het Unpacked-evenement van Samsung. Daar wordt de nieuwe Galaxy Note 8 onthuld, maar wordt er waarschijnlijk ook veel gesproken over veiligheid. Het gehele event kun je hier live volgen.

De presentatie begint om vijf uur ’s middags en gaat waarschijnlijk met name over de nieuwe smartphone van het bedrijf. Maar ook veiligheid komt aan bod, wat absoluut nodig is. De Galaxy Note 7 was immers een goede telefoon, maar hij vatte wel vlam. En dat heeft Samsung flink wat gekost, namelijk een goede reputatie en waarschijnlijk ook flink wat geld.

Gelukkig heeft de Galaxy S8 dat probleem niet en Samsung is back on top. Dus is het tijd om het tijdperk van de ontploffende accu’s achter ons te laten, en ons te richten op de toekomst met de Galaxy Note 8.

Wat weten we al?

Zoals gewoonlijk zijn er al flink wat geruchten geweest over de Galaxy Note 8. CNet heeft die allemaal verzameld, ik heb de belangrijkste er even tussenuit gehaald. Zo zou spraakassistent Bixby direct bij de lancering van de telefoon werken, al werd dat ook beloofd bij de S8. Helaas werd de assistent gisteren pas echt uitgerold. Op de telefoon komt ook een speciale knop waarmee je de assistent kunt activeren.

Qua uiterlijk moet je een uitvergrootte Galaxy S8 verwachten. Als we de bekende lekker Evan Blass moeten geloven is dat namelijk hoe het apparaat er uit gaat zien.

Aan de achterkant zitten waarschijnlijk twee camera’s, waarmee het het eerste toestel is van Samsung met die feature. Daarmee is de fabrikant een van de weinige met vooralsnog geen smartphones met twee camera’s. Waarschijnlijk gaat het om een 13-megapixel variant die 3x optische zoom heeft.

Tot slot weten we dat het toestel waarschijnlijk een flinke duit gaat kosten. De Note 7 kostte bij de lancering 850 dollar en de Note 8 heeft flink wat duurdere onderdelen dan zijn oudere broer. Daardoor kan de smartphone nog duurder worden, misschien zelfs wel 900 dollar.