Kinderen kunnen dankzij Microsoft leren programmeren in Minecraft

De toekomst van onderwijs zou wel eens kunnen liggen in Minecraft. Eerder schreven we al over een Britse school waar kinderen scheikunde leerden in de game. En nu heeft Microsoft een project gelanceerd om kinderen te leren programmeren in Minecraft. Dat meldt Geekwire.

Volgende maand vindt het jaarlijkse ‘Hour of Code’-evenement plaats van Code.org. Hierin kan iedereen de basisprincipes van het programmeren leren in een uur. Daarvoor is samen met Microsoft een speciale programmeerles in Minecraft ontwikkeld. Hij is vanaf nu gratis beschikbaar.

In de korte cursus leren kinderen in 14 levels programmeren door commando’s te selecteren en als een soort bouwblokjes in een bepaalde volgorde te slepen. Vervolgens kan dit programma worden gestart en zorgen de commando’s ervoor dat een poppetje in Minecraft acties uitvoert.

Hour of Code in Minecraft

Hadi Partovi, mede-oprichter van Code.org:

Het is idee van ‘Hour of Code’ is om te leren dat programmeren is iets wat iedereen kan doen en dat het veel leuker is dan je denkt. Om eerlijk te zijn: het is bedoeld om je verslaafd te krijgen zodat je meer wilt leren.

Volgens Partovi vroegen veel scholieren na de vorige editie van ‘Hour of Code’ om iets met Minecraft te doen en dat heeft hij dus samen met Microsoft geregeld. Het is overigens niet de enige ‘leuke programmeerles’ die dit jaar ontwikkeld is. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ook aan de slag met Star Wars.