‘Klantbescherming VS zet onderzoek Equifax stop’

Equifax

Mick Mulvaney, het hoofd van het Amerikaanse Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), heeft zich teruggetrokken uit een grootschalig onderzoek naar Equifax. Dat melden anonieme bronnen tegenover Reuters. In september werd bekend dat het kredietbedrijf gehackt was en de gegevens van miljoenen klanten gestolen was.

Na het bekendmaken van de hack werd onderzocht hoe Equifax faalde in het beschermen van de persoonlijke gegevens van zijn klanten. De toenmalige CFPB-directeur Richard Cordray gaf toestemming voor dat onderzoek, dat in september begonnen zou zijn.

Pauze

Maar in november stapte Cordray op en werd hij vervangen door Mulvaney, het hoofd van budget bij president Donald Trump. Sinds dat moment stotterde het onderzoek ietwat, aldus de bronnen. Zo zou hij geen dagvaardigingen hebben uitgegeven tegen Equifax en ook geen verklaringen van topmensen hebben opgevraagd. Dat routinematige stappen bij een grootschalig onderzoek. Ook zijn plannen om te testen hoe Equifax zijn data beschermd gepauzeerd.

Het kredietbedrijf zelf zegt onderzocht te worden door de procureur-generaal van iedere Amerikaanse staat. Er lopen inmiddels 240 rechtszaken tegen het bedrijf. Ook de Federal Trade Commission onderzoekt de hack en geeft mogelijk een boete aan het bedrijf.