Dit kleine robotje is stiekem een smartphone

Robohon

De ontwikkeling van smartphones begint inmiddels wat suf aan te voelen. Toestellen hebben alleen maar betere camera’s, scherpere schermen en snellere chips, zonder dat er iets aan de vorm of het gebruik verandert. Onderzoekers aan de University of Tokyo en van Sharp hebben een origineler idee voor een toestel bedacht. Zij bouwen volgens Wired samen een robotje, waar stiekem ook een telefoon in verborgen zit.

De RoBoHoN is 19,5 centimeter hoog en kan op twee benen rondlopen. Op zijn rug ziteen klein schermpje waarmee je de telefoon kunt verbinden, die je vervolgens met een projector in zijn voorhoofd op de muur kunt projecteren. Zo kun je het robotje ergens laten zitten terwijl je een videogesprek voert.

De robot luistert naar stemcommando’s, zodat je RoBoHoN makkelijk kunt vertellen wat hij moet doen. Naarmate er meer apps voor het kleine mannetje verschijnen, worden er meer stemcommando’s toegevoegd. Hij draait op Android 5.0, heeft 16GB opslag en een 1700 mAh-batterij.

RoBoHoN zal eerst alleen in Japan worden verkocht voor 198.000 yen (1600 euro). Sharp wil later ook naar andere landen kijken voor een mogelijke verkoop.