‘Kleine versie Super Nintendo verschijnt voor kerst’

SNES

Nintendo brengt dit jaar rond de kerst de Super Nintendo Classic Mini uit. De spelcomputer zou nu al in ontwikkeling zijn, zodat er dan genoeg op voorraad zijn melden anonieme bronnen aan Eurogamer.

Dat klinkt als een logische keuze, want vorig jaar was daar al de NES Mini. Met die spelcomputer kwamen de jaren ’80 bij veel gamers weer tot leven, wat voor een enorm succes zorgde. Nintendo kon de vraag niet aan en kwam gisteren met het vreemde nieuws dat de NES Mini uit de handel gehaald wordt, terwijl nog veel mensen er één willen hebben. Dat nieuwsbericht is blijkbaar al een voorbereiding op wat er deze kerst gaat komen.

Klassieker uit de jaren ’90

Net als bij de NES zou de SNES mini makkelijk aan te sluiten zijn op je tv met standaard een aantal voorgeïnstalleerde games. Nintendo bracht de SNES in 1990 op de markt, waarmee er een sprong voorwaarts werd gemaakt op beeldkwaliteit en de complexiteit van games.

Welke games er met de SNES mini geleverd worden is nog niet duidelijk. Grote spellen op de SNES waren Super Mario World, Chrono Trigger en The Legend of Zelda: A Link to the Past. Hoe duur hij wordt weten we  nog niet, maar de NES was 60 euro.

Gerucht

Het bericht van Eurogamer betreft nu nog speculatie, maar de site kan wel als betrouwbaar gezien worden als het op nieuws van Nintendo aankomt. Bij de Switch, de nieuwste console van de Japanners, kwam de site ver voor de release met veel details naar buiten die achteraf allemaal bleken te kloppen.