Koers cryptovaluta daalt wegens onderzoeken overheid VS en nieuw Facebookbeleid

De Amerikaanse overheid zou onderzoek doen naar de cryptobeurs Bitfinex en het bedrijf Tether. Als reactie daarop kregen cryptovaluta een tik op de beurs. De bitcoin zakte daarbij korte tijd weer onder de grens van 10.000 dollar, meldt NU.nl.

De Commodity Futures Trading Commission (CTFC) dagvaardde begin december Bitfinex en Tether. Beide bedrijven hebben dezelfde topman. Tether geeft echter een digitale munt uit die volgens henzelf aan de dollar gekoppeld is.

Facebook

Daarnaast had het nieuws dat Facebook reclames voor alles wat met digitale munten te maken heeft gaat weren, invloed op de koersen. Het tijdelijke verbod werd aangekondigd door Rob Leathern, Product Management Director bij Facebook. Met de maatregel wil het sociale medium misleidende advertenties uitbannen.

Advertenties die “financiële producten en diensten aanprijzen die vaak in verband worden gebracht met misleidende of bedrieglijke praktijken” worden voorlopig verboden.Het gaat bijvoorbeeld om reclames als “steek nu uw pensioengeld in bitcoin!”.

Zodra Facebook beter is geworden in het signaleren en verwijderen van slechte advertenties, worden de regels weer aangepast. De regels gelden ook op Instagram.