Koffierobot Briggo is hier om barista’s te vervangen

Briggo is het nieuwste van het nieuwste op koffiegebied. Deze robot maakt koffie van hogere kwaliteit dan de gemiddelde barista’s en oordeelt niet wanneer je extra veel suiker in je koffie wilt of weer terug komt voor de derde koffie die ochtend.

Het apparaat, wat 4,6 vierkante meter nodig heeft, zit volgebouwd met technologie, meer dan 250 sensoren en allerlei pijpen en constructies om een bakje koffie te kunnen zetten, dat nog lekkerder is dan die van een barista. Met al die sensoren weet de machine precies hoe warm de melk is, hoeveel water er wanneer toegevoegd wordt en of de melkopschuimer wel goed functioneert.

De makers van Briggo willen hiermee koffie maken van een constante kwaliteit. Barista’s kunnen nog vaak menselijke fouten maken, waardoor koffie altijd net even anders smaakt. Door het proces van koffie maken te automatiseren is het makkelijker om alle stappen te controleren en consistent te houden.

Hoe het perfecte kopje koffie eruit ziet, heeft Briggo geleerd van de award winnende barista Patrick Pierce. Hij heeft al zijn kennis over koffie, de verschillende soorten en de perfecte temperatuur overgebracht naar de Briggo.

smartphoneapp_detail

Leuk aan de Briggo is dat je nooit hoeft te wachten op je koffie. Via een app bestel je je koffie precies zoals jij het lekker vindt. Je geeft aan wanneer je de koffie wilt komen halen. Zodra je bij de machine staat, is je koffie klaar!

CEO Kevin Nater van Briggo zegt met deze machine de barista’s en koffie zaken als Starbucks niet volledig te willen vervangen. Het sociale element van koffie drinken is niet na te bootsen met een robot. Maar de Briggo door zijn grootte komen op plekken waar geen koffiezaken zijn en hier een high-end bakkie koffie afleveren op het moment dat jij dat wilt. Dus geen lange rijen meer!