Kom jij in september stage lopen bij Numrush?

Ben jij gek op gadgets, nieuwe technologie, trends en heb je journalistieke ambities op dat gebied? Dan is een stage bij Numrush misschien precies wat je zoekt. Vanaf september is onze site op zoek naar een getalenteerde communicatie / digitale media student die graag ruimschootse ervaring op wil doen in de Amsterdamse tech scene.

Vanuit ons monumentale kantoor aan de Amsterdamse Herengracht zul jij dagelijks gaan berichten over alle ontwikkelingen op gebied van nieuwe technologie, en de impact die al deze ontwikkelingen hebben op ons dagelijks leven. Je bezoekt productpresentaties, test nieuwe gadgets, neemt interviews af met industry leaders, bezoekt tal van bekende tech bedrijven en pikt mogelijk een paar leuke persevents en/of reisjes mee. Kortom: Je bent een aantal maanden lang onze eigen Alexander Klöpping.

Tijdens je stage staan we stil bij je individuele ontwikkeling als tech reporter en coachen we je in het schrijven van goede artikelen (en koppen!) die door vele duizenden bezoekers gelezen worden. Ook laten we je zien hoe we onze content verspreiden via social media en Google, en hoe je er voor kunt zorgen dat je via deze kanalen nog veel meer lezers bereikt.

Je werkt vanaf onze redactie in hartje Amsterdam, maar zult ook regelmatig op pad zijn naar events. In ons kantoor zijn ook Foodzy, Dutchcowgirls en online bureau OKGO gevestigd. Er is dan ook volop tijd om kennis te maken met de andere websites en diensten die vanuit deze plek worden gemaakt. Kortom: Een enorme uitdaging voor studenten die tijdens hun studie al uitgebreide ervaring willen opdoen in de Nederlandse internetwereld.

Tijdens je stage bouw je een rijke portfolio aan zelf geproduceerde content op en wordt er uitvoerig ingegaan op de wijze waarop social media een belangrijke rol spelen in het bereiken van zoveel mogelijk lezers en het vergroten van je mediabereik. We verwachten niet dat je alle kennis en kunde al in huis hebt op het moment dat je bij ons aan de slag gaat, en proberen je middels workshops en persoonlijke begeleiding klaar te stomen voor de praktijk.

Wat we van jou verwachten:

  • Je schrijft goed, vlot en foutloos Nederlands
  • Een goede Engelse taalvaardigheid is een pré
  • Je volgt een communicatie-, media- of journalistieke HBO of WO opleiding
  • Je zit altijd bovenop het laatste nieuws en hebt volop inspiratie
  • Je hebt een interesse in lifestyle & technology onderwerpen
  • Je kunt goed overweg met computers / macs en gangbare software
  • Je bent helemaal into social media zoals Twitter, Facebook en Foursquare
  • Ervaring met AV productie (fotografie / video) of bloggen is een pré
  • Je wilt je tijdens je stage graag ontwikkelen tot allround online media producent

Zin om een keer bij ons langs te komen en kennis te maken? Mail dan nu je sollicitatie & CV naar info [at] okgo.nl.