Komt er dan toch nog een Pixel-smartwatch van Google?

Android Wear 2.0, Google

Er wordt al tijden over gespeculeerd: maakt Google een eigen smartwatch met Android Wear of niet? Het bedrijf zelf heeft al gezegd dat het horloge in ieder geval niet snel zal komen. Maar Android Police heeft een vacature gevonden die er mogelijk op wijst dat het bedrijf wel een eigen smartwatch maakt.

De vacature is voor een baan genaamd Vice President of Hardware Engineering for Wearables. Daarbij ben je verantwoordelijk voor “het ontwerp, de ontwikkeling en verkoop van alle Wearable-producten van Google”, aldus de vacature. Degene die de baan krijgt krijgt de leiding over het tegelijkertijd ontwikkelen van “meerdere next-generation draagbare producten”.

Bovendien is er nog een vacature, namelijk eentje voor ‘Wearables Design Manager’. Die omschrijving is echter veel vager. Volgens de vacature ben je in deze rol “een belangrijke leider en bijdrager om mee te werken aan het definiëren en evolueren van wat het betekent om ‘Google in je hand te houden'”.

Horloge

Op dit moment heeft het bedrijf maar één wearable: de Pixel Buds. Maar het lijkt er dus op dat het bedrijf meer wearables wil gaan maken. Een logische keuze zou die van fitness trackers of smartwatches zijn. Bovendien kocht Google vorige maand wearable technologie van Fossil, al is niet bekend om welke technologie het gaat.