Korner wil goedkope sensoren maken voor een “smart” huis

De beveiliging van je huis is een van de belangrijkste onderdelen van een “smart” huis. Dat is de reden dat bedrijven zoals PiperAlarm.com en ADT nieuwe producten lanceren voor de “smart” huizenmarkt. Steve Hollis, CEO van Korner, denkt echter dat er nog een gat zit in de markt voor goedkope beveilgings-sensoren.

Afgelopen dinsdag lanceerde Hollis een Indiegogo-campagne om mensen te enthousiasmeren over het idee en backers te verzamelen voor het project. Zijn bedrijf heeft een alles-in-één sensor gemaakt die mensen op hun deuren en ramen kunnen bevestigen. De sensor kan het open- en dichtdoen van het raam meten zonder daarvoor meerdere onderdelen nodig te hebben.

Drie van de sensoren, een brug om te verbinden met het radio-netwerk van de sensor naar wifi en de app kosten bij elkaar 99 dollar. Een erg lage prijs voor een DIY beveiligingsproduct dat je laat weten of je raam of deur open is geweest. Met de applicatie kun je bovendien aangeven met wie contact moet worden opgenomen als een raam of deur op een ongewenst tijdstip opent of het systeem koppelen aan een professionele alarmcentrale.

Het idee achter Korner is om beveiligingskosten omlaag te brengen zodat iedereen het zich kan veroorloven en installeren. Dit project kan zo goedkoop zijn omdat het gefocust is op één probleem (inbraken) in plaats van meteen alles te willen zijn en kunnen. Volgens Hollis krijgen Indiegogo backers ongelimiteerde toegang tot de applicatie en gratis service. Consumenten die het product en de dienst daarna willen aanschaffen betalen 59 dollar voor het pakket en 39 dollar aan jaarlijkse service.

Hollis is er bovendien van overtuigd dat de applicatie alleen al een potentiële bron is voor innovatie op het gebied van buurtinformatie. Als gebruikers het product installeren is de kans groot dat ze één van de buren als contact zullen instellen; daarmee introduceren ze meteen de buren ook met het product. Volgens Hollis kan een netwerk van de sensoren door de buurt een lokale gemeenschap creëren die elkaar op de hoogte houdt van potentiële problemen of bijvoorbeeld vermiste huisdieren.

20140420101109-Tag_Being_Applied_to_Door_cropped