Hier wil je gewoon mee spelen: Koski laat je met speelgoedblokken een digitale wereld bouwen

Koski

Augmented reality krijgt plots een helemaal aandacht dankzij Pokémon Go, maar er is zoveel meer mogelijk met deze techniek. Neem bijvoorbeeld Koski. Deze blokkendoos wordt geleverd samen met een slimme augmented reality-app, die van jouw bouwwerk een interactief 3D-model maakt. Zo zie je bijvoorbeeld bomen groeien en watervallen naar beneden stromen.

De Koski-blokken hebben magneten aan de lange zijden, waardoor je de houten balkjes op allerlei manieren aan elkaar kunt bevestigen. Op deze manier bouw je al snel iets dat er uitziet als een Escher-tekening – maar dan eentje die wel logisch in elkaar overgaat.

De combinatie tussen fysieke blokken en een digitale wereld maakt Koski uniek. De blokkendoos zorgt ervoor dat je met ‘echte’ objecten moet spelen, waar je gewoon met je vingers aan moet zitten.

Gaat deze speelset ervoor zorgen dat kinderen weer met ouderwetse blokken gaan spelen? Zo ja, dan zal dat nog wel eventjes duren. Een video laat zien hoe Koski in z’n werk zal gaan, maar het is nog niet bekend wanneer de slimme blokkendoos überhaupt verkocht zou worden. Het lijkt op dit moment nog een vroeg designproject – dat ik heel graag snel in de winkels zie verschijnen.