KPN brengt dit jaar slot uit om smartphonegebruik op fiets tegen te gaan

Safe-Lock-KPN

KPN introduceerde vorig jaar samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) de Safe Lock. Dat slot moet voorkomen dat je je telefoon gebruikt op de fiets. De bedoeling was dat het slot vorig jaar al op de markt kwam, maar liep vertraging op. Nu laat de provider weten dat het slot dit jaar nog op de markt komt, meldt Telecompaper.

De Safe Lock heeft verbinding met een app. Haal jij je fiets van het slot, dan wordt het netwerk van je telefoon geblokkeerd. Op die manier kun je je telefoon onderweg niet gebruiken: je kunt bijvoorbeeld geen appjes versturen en ontvangen. En ook bellen en SMS’en is niet meer mogelijk. Alleen 112 is nog bereikbaar.

Zodra je je fiets weer op slot zet, kun je je telefoon wel weer gebruiken. Overigens open je je fiets niet meer met een sleutel, maar via een app.

Verkoop

Het slot moet dit jaar dus nog op de markt komen. De Safe Lock is echter nog in ontwikkeling, en het is niet bekend wanneer de verkoop precies begint. Hoeveel het slot gaat kosten, is ook nog onbekend. Vorig jaar sprak de provider nog over een bedrag van ongeveer 100 euro.