KPN zoekt testers voor nieuwe tv-streaming dienst: Play

KPN werkt aan een nieuwe dienst die mogelijk een gat in de markt gaat vullen: Play van KPN. Gisteren werd tijdens een ‘first-encounter’ bijeenkomst uitgelegd en gedemonstreerd hoe de dienst tv-streaming gaat veranderen.

We zijn al heel ver gekomen als het gaat om tv streaming: waar wij vroeger series en films moesten opnemen met een videorecorder, kan dat nu on demand overal en wanneer je maar wil op welk apparaat dan ook.

Jaap Postma, directeur consumentenmarkt van KPN, vertelt ons dat 40% van de kijkers van deze generatie meer wil dan voorgeprogrammeerde televisie: TV moet altijd toegankelijk zijn en het liefst live en zo snel mogelijk. Er doen zich nu twee trends voor:

  1. Jongeren kijken 20% meer content dan 5 jaar geleden
  2. Er wordt meer via online en on demand gekeken dan via normale TV

Play van KPN wil inspelen op de trends in veranderend kijkgedrag. De dienst biedt on demand muziek, series, films en live televisie aan. Naast de televisie op de gebruikelijke zenders, gaat KPN een premium partnership met HBO Nederland aan. Zo heb je exclusief toegang tot de nieuwste series en films van HBO: een nieuwe stap in tv-streaming.

Naast een breed scala aan tv-series, films en live-televisie is de dienst los van je internetverbinding aan te schaffen. Het maakt dus niet uit of je al klant van KPN bent, Play is voor iedereen toegankelijk, en verkrijgbaar op Android en iOS devices. Met Play kan je niet alleen je favoriete series kijken, je kan ook opnames inplannen en favorieten selecteren. Zo wordt er een persoonlijk profiel gecreëerd dat inspeelt op welke televisie jij het liefst kijkt.

De twee pijlers van Play van KPN zijn gemak en content. De dienst wil unieke content creëren voor de gebruikers en met toegang op welk tijdstip, welke plek en waar je maar wil. KPN hecht veel waarde aan gebruikersgemak en vraagt daarom ook jou om hulp:

“Het is natuurlijk belangrijk om Play te ontwikkelen met de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken”

-Diederik Rosenbaum, manager TV & Proposities KPN

Wil jij Play uitproberen en bijdragen aan verbetering? KPN zoekt nu 500 toptesters die hun input willen geven op de functionaliteit van Play, op basis van deze feedback zal KPN de dienst verder optimaliseren. Aanmelden voor de testgroep kan via een registratie op www.playvankpn.nl. De introductie van Play staat dit najaar gepland.