Dit zijn de beste apps om thuis je spieren te trainen

De sportschool is voor sommige mensen niet de fijnste plek om hun wekelijkse workout te doen en sporten liever vanuit thuis. Met deze 4 apps kun jij gemakkelijk in je krachttraining thuis uitoefenen, bijvoorbeeld in de woonkamer zonder dat iemand het ziet!

1. FitStar

De app FitStar maakt een persoonlijke trainingsschema op basis van jouw fitnesslevel. Je begint met een paar basis workouts en geeft daarna feedback over welke oefening je bijvoorbeeld te moeilijk, te makkelijk of precies goed vindt. De app gebruikt deze informatie om een routine te creëren die jou op een juiste manier uitdaagt.

Elke maand worden er weer nieuwe oefeningen aan de app toegevoegd. Bovendien kan de FitStar-app ook gemakkelijk met een Fitbit, Jawbone UP en Apple Watch verbonden worden.

Daarnaast wordt je persoonlijk gecoacht door de Amerikaanse football-player Tony Gonzalez die te zien is in de video’s. Voor degenen die thuis een Apple TV hebben, kan je de video’s ook op je tv afspelen en word je iPhone of iPad de afstandbediening van je workouts.

FitStar is gratis te downloaden voor iOS en Android, maar voor een deel van de functies moet je een abonnement afsluiten.

2. Seven

Je hebt niks anders nodig dan een stoel, een muur en je eigen lichaamsgewicht: deze 7-minute workout is de oplossing voor wanneer je vanuit thuis wilt sporten. Door middel van beloningen blijf je gemotiveerd om elke dag zeven maanden lang de workout te voltooien. Je begint met drie levens; wanneer je een dag overslaat, verlies je een leven. Mis je drie workouts in één maand, daalt je progressie terug naar nul en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Bovendien heb je geen internet nodig voor deze app en kun je dus altijd en overal je workout voltooien. Geen smoesjes! Seven kun je ook verbinden met je Apple Watch en andere sport gadgets.

Seven is gratis te downloaden voor iOS en Android; losse trainingen zijn te koop via in-app-aankopen.

3. Sworkit

Met deze app kun je altijd en overal je workout doen zonder enige attributen. Sworkit coacht je door verschillende workouts die speciaal gemaakt zijn om jouw doelen te bereiken. Of dat nou is om je conditie te verbeteren of om je spieren te versterken. Je kan zelf kiezen welke deel van je lichaam je wilt trainen of op welke lichaamsdelen je het meest wilt focussen.

Bovendien kun je aangeven als je last hebt van bijvoorbeeld je knie en je daarom niet alle oefeningen kunt uitvoeren omdat je niet goed kan springen. Je kunt je eigen workouts kiezen uit meer dan 200 oefeningen.

Een leuke functie van Sworkit is dat de app gekoppeld kan worden aan Spotify, zodat je een standaard workout-playlist of je eigen muziek kan afspelen tijdens het sporten.

Sworkit is gratis te downloaden voor iPhone en Android, voor de premiumversie sluit je een abonnement af.

4. Daily Yoga

Krachttraining thuis? Waarom geen yoga thuis? Voor degenen die liever op een rustige manier de spieren traint, is Daily Yoga een handige app. Met deze app kun je een plan opstellen zodat je elke dag de benodigde beweging krijgt door middel van yoga. Er zijn in totaal ongeveer 500 posities voor beginners, ervaren en gevorderden.

Ook deze app heeft de functie waarbij een stem je door de yoga oefeningen leidt. Daily Yoga kan je helpen met het verliezen van gewicht, maar ook met de balans en flexibiliteit van je lichaam.

Daily is gratis te downloaden voor iOS en Android, maar ook deze app bevat in-app-aankopen om toegang te krijgen tot alle trainingen.

Krachttraining thuis

In de App Store en Google Play Store staan nog veel meer apps op krachttraining thuis te doen. Laat je alleen niet misleiden door het label ‘gratis’, want eigenlijk moet je voor iedere goede app betalen via in-app-aankopen of een abonnement.

Het grote voordeel van deze constructie is wel dat je de apps probleemloos kunt uitproberen. Zo ook de vier apps uit dit artikel.