Krijg grip op je stress met de slimme polsband van Empatica

Depressiviteit rukt wereldwijd op en Nederland wordt zelfs gezien als de depressiefste man van Europa! Dit kan worden voorkomen, stelt Empatica, een Italiaans bedrijf gericht op sociale data-analyse. Het probleem ligt volgens hen namelijk bij het feit dat we niet goed weten hoe mensen zich daadwerkelijk voelen. Met de juiste technologieën kan dit echter gewoon worden gemeten!

Empatica biedt een volledig platform aan voor het monitoren van stress, bestaande uit een slimme polsband, een applicatie en een online dashboard. Het doel van Empatica is om mensen betere keuzes te laten maken in hun dagelijks leven door ze nieuwe inzichten te geven over zichzelf.

De slimme polsband bevat verschillende sensoren waarmee biometrische gegevens worden gemeten die kunnen duiden op stress, zoals hartslag, geleidbaarheid van de huid, en de temperatuur van het lichaam. Deze data wordt via Bluetooth in real-time verzonden naar een mobiele applicatie waar de gegevens worden verzameld en verwerkt. Algoritmes bepalen aan de hand van de verzamelde gegevens jou stressscore.

Empatica_talento-_italiano_esportato_in_usa_1-349x620

In combinatie met gegeven over je locatie en dagelijkse bezigheden kan nauwkeurig worden bepaald welke specifieke activiteiten en welke plaatsen jou stress bezorgen (bijvoorbeeld werk of studie). Aan de hand van deze inzichten kan de applicatie zijn gebruikers advies geven om hun gezondheid te verbeteren.

Als derde component bevat het platform een website met een data-analyse systeem. De verzamelde data kan hier worden geanalyseerd over een langere tijdsperiode. Zo kan de gebruiker mogelijke gezondheidsproblemen detecteren, of leren hoe hij het meest effectief met stress en angst om kan gaan.

Empatica is voor iedereen beschikbaar maar richt zich specifiek op bedrijven. Door data te verzamelen van werknemers kunnen bedrijven gericht actie ondernemen om stress te verlagen op de werkvloer. Zo kunnen werkplekken worden aangepast of op persoonlijk vlak stressverlagende maatregelen worden genomen.