Kruip in de huid van je favoriete Marvel held met nieuwe VR game

Afgelopen zaterdag maken comic uitgever Marvel en Facebook bekend dat er een Virtual Reality game komt met de grootste superhelden van de uitgever. Het nieuwe Powers United VR spel werd in samenwerking met VR-bril ontwikkelaar Oculus tot stand gebracht.

In de Marvel Power game kruipen fans in de huid van helden als Hulk en Captain Marvel. Spelers kunnen het spel met meerdere tegelijk spelen, en je kunt kiezen uit twaalf verschillende Marvel karakters. Zodra je een karakter hebt gekozen, beschik je over de meest waanzinnige superkrachten en wapens. Het spel werd ontwikkeld door Sanzaru Games, welke eerder samenwerkte met Oculus Rift voor VR Sports Challenge en Ripcoil.

Investeren in VR

Facebook en Oculus maakten al eerder bekend dat ze 500 miljoen dollar in VR-content stoppen. Tot dusver lijken game uitgevers huiverig als het gaat om het investeren in games met een relatief klein gebruikerspubliek. De VR technologie is opgewassen tegen een fors concurrentiepubliek dat nog veel gebruik maakt van de PC of controllers. Met deze nieuwe, exclusieve game en samenwerking met Marvel hoopt Facebook veel nieuwe VR-gebruikers te trekken.

Ook Oculus investeert steeds meer in het toegankelijk maken van de VR-bril. Zo vormde vooral het vastzitten aan een draad een belemmering in de VR-experience. Dit voorkomt het bedrijf door in 2018 een nieuwe, zelfstandige headset uit te brengen. Met een prijskaartje van 200 dollar is de headset toegankelijk voor een breed publiek, en hoopt Oculus het gat te dichten tussen de goedkopere Samsung Gear en duudere Oculus Rift.