Wearable voor diabeten: K’Track Glucose meet bloedsuiker via pols

K'track Glucose

Voor diabeten is het bijhouden van hun suikerspiegel een dagelijkse bezigheid. Of dat nou is met een insulinepen of -pompje, het is geen pretje. glucosemonitoren die gegevens van je insuline waarde doorsturen naar je telefoon via bluetooth bestonden al, maar PKvitality komt met een andere glucose meter die je alleen om je pols hoeft te dragen.

De K’Track Glucose wearable lijkt op een smartwatch en bevat zogenaamde SkinTaste sensoren met heel kleine naalden die pijnloos het glucose level meten. Een verwisselbare sensor onder de gadget gebruikt micronaalden van 0,5 millimeter lang om bindweefselcellen te verzamelen en deze te analyseren. De cellen bevatten namelijk glucose vanuit je bloedsomloop en kunnen een hoop data bieden over wat er aan de hand is in je lichaam.

K'track Glucose

De gegevens die de K’Track Glucose verzamelt, kun je terugvinden op het scherm van het horloge maar ook in de bijbehorende app. Daarnaast is de bloedsuiker meter waterdicht en kun je hem altijd omhouden, zo ook tijdens het sporten wanneer glucosewaarden normaal gesproken omhoog schieten. Het is tevens een fitnesstracker, die je stappen en calorieverbruik bijhoudt.

Luc Pierart, CEO van PKvitality:

We probeerden een simpele oplossing te creëren met de K’Track Glucose. Door de meter te dragen net zoals een horloge of tracker en door één druk op de knop, kun je zo vaak als je wilt je glucose pijnloos meten.

Het zou een tijdje kunnen duren voordat de K’Track Glucose op de markt komt. Het bedrijf moet namelijk nog de medische toestemming krijgen voor het product. Het plan is om de wearable in 2018 op de markt te krijgen, volgens PKvitality. Ondertussen is de K’Track Glucose te bewonderen op de CES 2017 in Las Vegas.