Je kunt nu je eigen Facebook Surround 360 in elkaar knutselen

Na de aankondiging van Facebooks eigen 360-gradencamera, de Surround 360, heb je nu de mogelijkheid om het ding zelf in elkaar te zetten. De benodigde handleiding en software om het ding operationeel te maken is nu te vinden op GitHub.

De Surround 360 bevat onder andere 14 camera’s die horizontaal een beeld van 360 graden vastleggen. Ook op de top en bodem bevinden zich camera’s, om zo een compleet sferisch beeld vast te leggen. Vanwege de grote hoeveelheid camera’s kan stereoscopisch beeld geschoten worden, iets wat bij gewone 360-gradencamera’s ontbreekt.

Facebook presenteerde de camera, waarvan de hardware volgens het bedrijf rond de 30.000 dollar kost, tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie F8. Toen beloofde het bedrijf al de benodigde handleidingen om zelf een variant te knutselen openbaar te maken. Facebook is niet van plan om de camera zelf te gaan verkopen.

Mensen die de camera in elkaar hebben gezet en aan de slag willen met 360-gradenvideo kunnen daarvoor terecht op de Facebookpagina van de Surround 360. Op de Facebook360-pagina zijn enkele video’s te zien die Facebook met zijn eigen camera heeft geschoten, waaronder de korte film Here and Now, die het bedrijf enkele maanden geleden publiceerde ter promotie van zijn camera.