Slecht nieuws voor iedereen die een Tesla Model 3 wil: Gebruik supercharger is niet gratis

Vroege bezitters van een Tesla hadden geluk: zij mochten immers gratis opladen bij de Supercharger-stations die het techbedrijf had verspreid. Een bonus die kennelijk niet opgaat bij toekomstige modellen. Volgens CEO Elon Musk tegenover Venturebeat zullen bezitters van de Tesla Model 3 namelijk niet gratis hun wagen van sap mogen voorzien.

Ergens is het ook logisch, want de Model 3 is de eerste Tesla-wagen voor de mainstreammarkt. De voertuigen zullen een stuk vaker worden verkocht, waardoor het verdraaid prijzig zou zijn om ze allemaal gratis elektriciteit aan te bieden.

Musk benadrukt dat elektrisch rijden goedkoper blijft dan met benzine – en voor wie geen maandelijkse zorgen wil komt er een speciaal pakket. Door extra geld bij te leggen bij de aanschaf van een Model 3, zullen kopers alsnog gratis gebruik mogen maken van de oplaadpunten.

Het is nogal een stap voor Tesla, omdat de Supercharger-punten bedoeld waren om lange reizen met elektrische voertuigen toegankelijker te maken. Door je middenin de rit gratis te laten laden met een snellaadpunt, kun je in een Tesla alsnog ver komen. Maar als dit straks geld kost, hoeveel mensen zullen er dan nog op deze manier ver reizen?