Laad onderweg je laptop op met dit draadloze ‘stopcontact’

Stel je bent lekker aan het werk op je laptop maar je ziet de accu met rasse schreden leeglopen. Geen stopcontact in de buurt, dus wat doe je dan? Binnenkort pak je dan de Lifepower A2 en werk je rustig verder.

We zien steeds meer draagbare batterijen op de markt verschijnen waarmee je via USB smartphones en tablets op kunt laden. Handig, maar wat nou als je laptop onderweg leeg is of als de stroom uitvalt?

20141230043859-value-quality-A2S

Zo dachten de makers van de Lifepower A2 er ook over dus ontwikkelden zij een draagbaar stopcontact om alle apparaten mee op te kunnen laden of van stroom te kunnen voorzien.

Laten we ons daarom vooral niet blind staren op de laptops, want de aansluiting van het draadloze stopcontact is ook zeer bruikbaar voor televisies, camera’s en andere elektrische apparatuur.

Door het handzame formaat kun je de Lifepower A2 gemakkelijk meenemen, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Ideaal om onderweg je laptop, smartphone of fotocamera op te laden. Zo biedt het draadloze stopcontact je nog eens 8 uur extra batterij voor de laptop of kun je weer 146 uur vooruit met je smartphone.

Dat is niet niks, maar ook zeker nog niet alles. Wat dacht je van televisie kijken tijdens een stroomstoring? Geen gedoe met kaarsen, maar gewoon de televisie en een lamp aansluiten op de Lifepower A2. Je kunt volgens de makers 2 uur genieten van je favoriete serie.

De Lifepower A2 kun je opladen via het deck dat je erbij krijgt. Je kunt zelf kiezen of je daarbij gebruik maakt van ‘normale’ elektriciteit of van zonne-energie.

Web

Dat er behoefte is aan een dergelijk draagbaar stopcontact blijkt wel uit de crowdfunding actie van de Lifepower A2. Met nog 21 dagen te gaan is het doel van 29.000 dollar al dubbel en dwars behaald.

De Lifepower A2 komt er overigens in twee verschillende uitvoeringen: één met een AC 230V aansluiting en één met een AC 120V aansluiting. Om het apparaat overal te kunnen gebruiken krijg je er van de makers ook nog eens een wereldstekker bij.