Laat Google ons straks betalen via onze stem?

Sinds de lancering van Apple Pay gaat het hard met contactloos betalen. Google, dat inmiddels achterop is geraakt, werkt nu aan een nieuw soort betaalsysteem waarbij onze stem een belangrijke rol gaat spelen.

Sinds de introductie van Google Wallet wil het niet erg vlotten met de betaaldienst. Sterker nog, Google ziet concurrent Apple alleen maar verder uitlopen. Tijd om het over een andere boeg te gooien, zo dacht Google.

Het bedrijf werkt momenteel aan samen met Square aan een betaalsysteem waarbij wij alleen onze stem hoeven te gebruiken, zo meldt The Information. Plaso, zoals de betaaldienst wordt genoemd, wordt momenteel getest door Google bij enkele retailers.

Initialen

Plaso laat ons straks betalen door het uitspreken van onze initialen Het is bedoeling dat consumenten straks alleen hun initialen hoeven uit te spreken om een betaling succesvol te laten verlopen. Een smartphone met de Plaso app controleert vervolgens of de persoon daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is. Vermoedelijk werkt Google hiervoor met biometrische audio identificatie zodat het systeem werkt met stemherkenning.

Volgens Google maakt Plaso niet langer gebruik van NFC en kaartlezers, maar heb je alleen een smrtphone nodig en bluetooth. Echter maakt het rapport in The Information niet precies duidelijk hoe het systeem werkt.

Test met Plaso

Momenteel testen enkele medewerkers van Google de betaaldienst in samenwerking met een kleine groep retailers. De medewerkers kunnen bij verschillende locaties van Panera Bread en Papa John betalen via het nieuwe betaalsysteem.

Het systeem is nog in ontwikkeling en het is niet bekend wanneer Google de dienst wil aankondigen.