LaMetric: Social media trends volgen op een digitale klok

In de categorie ‘hebbedingen’ troffen we op de IFA in Berlijn deze week ook de makers van LaMetric aan: Een ouderwetse analoge klok die je kunt gebruiken om digitale berichten op te laten zien. Of het nu gaat om het weerbericht, facebook likes, de laatste beurskoerzen of gewoon de tijd: Je kunt het allemaal real time laten zien op LaMetric.

Het apparaat heeft slechts 3 knoppen waarmee je kunt switchen tussen de verschillende gekoppelde applicaties. Die kun je instellen via een app of de online omgeving van LaMetric. Ook kun je zelf nieuwe IFTTT achtige regels bedenken voor specifieke persoonlijke datastromen, en daar je eigen iconen aan koppelen.

Net als de Flapit social media ticker, waar we op Numrush al eerder over schreven, is LaMetric is vooral een leuke gadget voor op kantoor of in je winkel. Zo kun je naast de kassa laten zien hoe veel Facebook likes je pagina al heeft en klanten er die manier op een leuke manier op attenderen. Of je gebruikt het apparaat op kantoor om een sales- of traffictarget op bij te houden als motivator voor je team.

Geinig, maar daar hangt helaas nog wel een vrij fors prijskaartje aan: Voor $159 kun je LaMetric op dit moment voorbestellen. Het product wordt dit najaar verscheept naar de eerste klanten.