Laze: Mooie nieuwe app om je maandelijkse cyclus en vruchtbaarheid mee bij te houden

Nu we zo’n beetje alles loggen in apps of met kekke gadgets, is het niet zo vreemd dat vrouwen tegenwoordig hun smartphone gebruiken om hun maandelijkse cyclus op bij te houden. Sterker nog, menstruatie apps bestaan al bijna zo lang als de App Store bestaat, alleen viel er over de looks van deze apps vaak geen goed woord te zeggen. Dat kan mooier, dachten de makers van Laze, die vandaag een ‘iOS 7 style fertility app’ lanceerden.

Bij het opstarten van Laze wordt gevraagd om de eerste dag van je laatste menstruatie en de gemiddelde duur van je cyclus. Op basis van deze data worden al je vruchtbare periodes en alle menstruaties in de toekomst uitgerekend. Ben je een keer een dag eerder of later ongesteld, dan pas stel je die data zelf makkelijk bij in het pop up menu, waarin je overigens ook de inname van foliumzuur en intimiteit kunt loggen.

Veel vrouwen weten niet precies wanneer ze weer ongesteld moeten worden, omdat hun cyclus vaak enigszins onregelmatig is. Voor hen biedt Laze uitkomst, omdat je op aantrekkelijke wijze een soort kalender van je maandstonden krijgt. Maar voor vrouwen met een kinderwens heeft de app echt meerwaarde omdat het elke maand je 5 meest vruchtbare dagen en moment van de eisprong uitrekent.

NL_Laze_App_iPhone5

Niks wat veel andere menstruatie apps nog niet doen, maar wat wel prettig is is dat je in Laze ook een temperatuurgrafiek kunt bijhouden waardoor je vruchtbare periode nog nauwkeuriger te bepalen is. Wanneer het langer duurt om zwanger te worden, adviseren huisartsen vaak om een tijdlang een dergelijke grafiek te maken, omdat het meestal zo is dat je lichaamstemperatuur na de eisprong een klein beetje stijgt.

Grootste meerwaarde van Laze is echter het fraaie design, en het feit dat de app zowel Engels- als Nederlandstalig te verkrijgen is (afhankelijk van de taalinstellingen op je iOS device). Van een afstandje ziet er er meer uit alsof je even het weerbericht checkt dan dat je net ongesteld bent geworden.

Laze is nu voor een introductieprijs van €0,89 te downloaden via de App Store.