Leap Motion voegt handtracking-technologie toe aan open source VR-headset

Leap Motion heeft aangekondigd dat het zijn handtracking-technologie gaat toevoegen aan de OSVR Hacker Development Kit, zo meldt The Verge. Hierdoor kunnen gebruikers de headset bedienen via handbewegingen.

In januari¬†maakte Razer bekend dat de OSVR, Open Source Virtual Reality headset, dit voorjaar gelanceerd zal worden. Het bedrijf bouwde daarnaast een eigen OSVR Hacker Development Kit, zodat ontwikkelaars de kans krijgen om een eigen versie van de headset te bouwen. Echter was het tot dusver niet mogelijk met de OSVR om menu’s en andere opties via handbewegingen te bedienen.

osvr

Leap Motion, dat een speciale interface ontwikkelde die je kunt bedienen via handgebaren, heeft besloten om de technologie toe te voegen aan de OSVR. De headset wordt hiermee de eerste die beschikt over ingebouwde bewegingssensoren, waarmee gebruikers functies kunnen bedienen via handbewegingen. Gebruikers hoeven hierdoor niet langer extra hardware aan te schaffen om bewegingscontrole toe te voegen aan de headset.

Volgens Razer dienen de eerste headsets in juni verscheept te worden, waardoor de technologie alleen toegevoegd zal worden aan de ontwikkelaarskit. De headset zal dan ook niet als concurrent van bijvoorbeeld Oculus in de markt gezet worden, maar moet vooral andere bedrijven stimuleren om op basis van de OSVR nog geavanceerdere virtual reality headsets te bouwen. Volgens de CEO van Leap Motion, Michael Buckwald, is het de bedoeling dat ontwikkelaars toegang krijgen tot standaard formats, waardoor zij een basis hebben om op verder te bouwen.