Leer over nepnieuws en hoe je het maakt met online spel Slecht Nieuws

Nepnieuws lijkt wel het woord van 2017 te worden. Maar hoe wordt het nu eigenlijk gemaakt en welke keuzes liggen er precies achter? Om dat te ontdekken ontwikkelde mediastartup DROG het interactieve spel Slecht Nieuws, schrijft Villamedia.

Het spel kun je in je browser en op vrijwel ieder mobiel apparaat spelen. In Slecht Nieuws is je doelstelling zoveel mogelijk volgers te krijgen en zo geloofwaardig mogelijk te zijn. Dit bereik je door steeds antwoord te geven op een vraag en beslissingen te maken over welke berichten jij op je ‘nieuwssite’ wilt plaatsen.

Slecht Nieuws

Speelse manier

“Nepnieuws is misschien wel de grootste bedreiging voor onze samenleving. Daarom is het belangrijk dat we ons op een speelse manier wapenen”, stelt bedenker Ruurd Oosterwoud tegenover Villamedia. Hij stelt dan ook dat als je de technieken achter nepnieuws begrijpt, je je er beter tegen kunt wapenen.

Het spel moet daar dus bij helpen. Daarom is het niet alleen online te spelen, maar gaat DROG ook op tour langs Nederlandse scholen. In 2018 moet bekend worden hoe effectief het spel is.

Nieuwsgierig geworden? Slecht Nieuws kun je hier gratis spelen.