Leg je werk maar opzij: deze AR-game verandert je kantoor in een gevechtszone


Ben je het even helemaal zat op kantoor, begint het uitzicht – of je buurman – je te vervelen? Dan is Rescape misschien wel iets voor jou. Rescape verandert namelijk jou kantoor in een heuse gevechtszone. Dit augmented reality spel is ontwikkeld door 13th Lab, een computerbedrijf uit Stockholm, en bestaat uit een software en een game controller waarmee spelers hun omgeving om kunnen toveren in een virtuele gaming zone.

Rescape is een mobiele, multi-player en immersieve AR-game die de omgeving van spelers gebruikt als speelruimte. Dit stelt gebruikers in staat door het spel te navigeren door rond te lopen in hun eigen huis of op kantoor  – als een first-person shooter! Hiermee ontwikkelt Rescape een nieuw game genre dat door ontwikkelaars ook wel ‘Reality Gaming’ wordt genoemd, omdat het de werkelijke wereld mixt met een virtuele realiteit.

Het bedrijf gebruikt geavanceerde computertechnieken en gespecialiseerde optica om de omgeving van de speler in kaart te brengen en om hun bewegingen in de echte wereld te volgen. Deze technologie, genaamd SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) is ingevoerd door NASA en stelt Rescape in staat de wereld van de speler en de wereld van het spel met elkaar te vermengen.

De controller bevat onder meer een 180-graden visooglens die aan een smartphone kan worden bevestigd en een trekker om mee te schieten. Het spel staat op dit moment op Kickstarter waarheen bedrijf $150,000 probeert in te zamelen voor 17 april. Ik zou zeggen: veel plezier op kantoor!

60ec92aa-b257-4016-9ada-58738dca93db