LEGO maakt met Bugatti een levensgrote sportauto die echt rijdt

LEGO Bugatti

Wie zegt dat je geen echte auto kunt bouwen van LEGO? De fabrikant van de steentjes en Bugatti in ieder geval niet. De twee bedrijven maakten namelijk een levensgrote versie van de Bugatti Chiron, die ook nog eens echt kan rijden. Dat meldt LEGO in een persbericht.

De auto bestaat volledig uit onderdelen van LEGO, die niet eens aan elkaar gelijmd zijn. Zo zitten er ruim een miljoen steentjes in, zitten er 4.032 gear-wieltjes in en worden er2.304 motoren van het Power Function-platform gebruikt. Natuurlijk duurde het even voor het geheel af was, namelijk 13.000 uur.

De auto rijdt echt, al kan hij maar 20 kilometer per uur rijden. In het voertuig passen twee passagiers. De motor van de auto, die 1,5 ton weegt, genereert maar liefst 5,3 PK.

Details

De reden om de auto te bouwen was eenvoudig, vertelt Lena Dixen, Senior Vice President van Product and Marketing bij de LEGO Group. “We wilden de grenzen van onze eigen verbeelding oprekken.” En dat is goed gelukt. Zet je de echte auto en de LEGO-variant namelijk naast elkaar, dan lijken ze echt op elkaar.

LEGO Bugatti

En ook dichterbij zie je de gelijkenissen. Aan de hand van driehoekige segmenten werd bijvoorbeeld de iconische vorm van de originele Chiron nagemaakt. Zo zit er een spoiler aan de achterkant, en bevat de auto lampen.

Binnenin is ook ieder detail nagemaakt in de plastic blokjes. Daarbij gaat het om onder meer de stoelen, het dashboard en het stuur. Ook zit er een rempedaal in.

LEGO Bugatti

Hij rijdt!

De originele Bugatti Chiron behaalt snelheden van maar liefst 420 kilometer per uur. De LEGO-variant gaat dat niet halen, maar blijft steken op 20 kilometer per uur. Toch is het al behoorlijk indrukwekkend dat het gevaarte überhaupt rijdt. Andy Wallace, degene die het project bedacht en voormalig racer, mocht het uitproberen.

“Het besturen van de LEGO Chiron was een geweldige ervaring, waar ik echt van heb genoten. Al die jaren geleden had ik niet verwacht dat ik ooit in een LEGO-auto zou gaan rijden!”