Gelekt: Zo gaat de Samsung Galaxy S8 eruit zien

Het hoort een geheim te blijven tot 29 maart, maar het lijkt erop dat de officiële beelden van de Samsung Galaxy S8 toch zijn uitgelekt. De betreffende afbeelding komt van Evan Blass, een journalist bij VentureBeat, die hem deelde via Twitter.

Eerder schreef Blass al dat de nieuwe smartphone van Samsung geen fysieke homeknop meer zou hebben. De nieuwe afbeelding lijkt dat te bevestigen. Ook valt de extra knop aan de zijkant van het apparaat op. De site 9to5Google vermoedt dat die bedoeld is voor Samsungs virtuele assistent, Bixby. Deze tegenhanger van Siri zou een prominente plek op de smartphone innemen.

Blass heeft regelmatig afbeeldingen en foto’s van nieuwe hardware in zijn bezit. Waar die exact vandaan komen is onbekend. Tot Samsung een officiële mededeling van doet, is het niet met 100 procent zekerheid te zeggen dat deze afbeelding echt is.

Samsung gaat zijn Galaxy S8 en Galaxy S8+ op 29 maart presenteren. Dat is later dan andere jaren, want normaal toont Samsung zijn vlaggenschip op het Mobile World Congress dat op dit moment plaatsvindt in Barcelona.