Lenovo werkt aan eigen digitale assistent: Cava

Hardwarefabrikant Lenovo werkt aan een eigen slimme assistent: Cava. De assistent moet onder meer in staat zijn om gezichten te herkennen en menselijke taal te begrijpen, deelt het bedrijf. Ook moet de software je gedrag kunnen analyseren om zo onder meer je agenda te beheren.

Met het product begeeft Lenovo zich op een gebied vol concurrenten. Onder meer Google, Apple, Samsung, Amazon en Microsoft bevinden zich al op de markt voor slimme assistenten. Daarnaast hebben een hoop andere (tech)bedrijven bekendgemaakt aan een digitale assistent te werken. Deze bedrijven hopen allemaal een graantje mee te pikken van de potentie van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI).

‘Slimme’ assistenten zijn nu nog relatief dom, maar de belofte is dat ze gebruikers in de toekomst volledig kunnen begrijpen en helpen. Dankzij kunstmatige intelligentie moeten de assistenten steeds beter worden. Zo moeten ze onder meer geschreven taal kunnen begrijpen en beelden kunnen interpreteren.

Naast een slimme assistent werkt Lenovo ook aan een AR-headset, sensoren voor kleding en slimme speaker. Het gaat in alle gevallen nog om prototypes waar verder weinig over bekend is. De producten dienen als Lenovo’s voorbeeld voor de potentie van AI. Het Chinese bedrijf opende in maart een onderzoekslab naar kunstmatige intelligentie, waar volgens het bedrijf meer dan honderd onderzoekers werken.

De afbeelding bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Acid Pix onder Creative Commons BY 2.0.