Lenovo presenteert een letterlijke kopie van de Amazon Echo

Lenovo staat vooral bekend om zijn laptops en tablets, maar het bedrijf breidt zich steeds meer uit met bijvoorbeeld smart-home-producten, waaronder de spraakassistent Lenovo Smart Assistant. Oftewel een copycat van de Amazon Echo.

De slimme speakers werkt namelijk ook gewoon met spraakassistent Amazon Alexa, net als Amazons eigen Echo. Het enige wat net iets anders is, is de vorm. De Lenovo Smart Assistent is langer, ronder en is beschikbaar in meerdere kleuren. De spraakassistent herkent stemcommando’s van gebruikers, speelt muziek af, maakt lijstjes en nog veel meer.

Nauwelijks verschil

Volgens Engadget is het moeilijk voor te stellen waarom je een Smart Assistant zou kopen als je ook voor de Amazon Echo, Echo Dot of een ander smart home product met digitale helper kunt gaan. De prijs speelt daar ook in mee, aangezien de Echo Dot 50 dollar kost en een stuk goedkoper is dan de Smart Assistant die begint bij 129 dollar.

Lenovo Smart Assistant

De enige reden waarom je voor de Lenovo Smart Assistant zou kunnen gaan, is voor het uiterlijk van de spraakassistent. Het basismodel is wit met drie verwisselbare covers aan de onderkant in de kleuren grijs, bruinoranje en groen.

Een ander pluspunt is het volume wat er uit de Lenovo speaker kan komen. Wanneer je de volume op zijn hardst zet, kun je het geluid aan de andere kant van het huis nog horen. Je zult dus geen moeite hebben met het verstaan van je persoonlijke assistent en kunt ook er ook lekker muziek mee beluisteren.

Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend. Lenovo heeft de aankondiging wel expliciet gedeeld met de Nederlandse pers, maar Amazon Alexa spreekt op dit moment nog helemaal geen Nederlands.