Lenovo presenteert eigen uitvoering van Google Glass: New Glass C200

Lenovo heeft op de CES zijn eigen uitvoering van de Google Glass gepresenteerd: de New Glass C200. Het bedrijf lijkt zich met deze bril vooral te richten op bedrijven die augmented reality willen gebruiken. Lenovo zegt dat de bril bedoeld is om beter te werken, sneller informatie door te nemen en om met collega’s in contact te staan.

De bril bestaat uit één glas waar beelden op geprojecteerd worden. De gebruiker draagt de New Glass voor zijn gezicht met behulp van een soort hoofdband. Deze glass unit weegt volgens het bedrijf slechts 60 gram. Daarnaast bevat de bril ook een pocket unit die je in je zak kunt stoppen. Dat onderdeel moet aangesloten worden op een smartphone om de bril fatsoenlijk zijn werk te kunnen laten doen. Het bedrijf brengt daarvoor een speciale app uit.

Het lijkt erop dat de bril vooral zijn dienst bewijzen voor bijvoorbeeld monteurs. Die kunnen het apparaat gebruiken om aanwijzingen te ontvangen, beschadigde apparatuur te herkennen en te sparren met collega’s. Gedetailleerde specificaties of een prijs heeft Lenovo echter nog niet bekendgemaakt. Het Chinese bedrijf zegt in juni te beginnen met de massaproductie van de bril.

Google Glass

Het apparaat doet erg denken aan de Google Glass. Nadat de consumentenversie van de bril geflopt was, richt Google zich naar verluidt met het apparaat op professioneel gebruik.