Lenovo presenteert Mirage Solo: de eerste losse VR-bril voor Google Daydream

Immersive-VR-with-Lenovo-Mirage-Solo-with-Daydream_2

De allereeerste losstaande VR-bril voor Google Daydream is tijdens CES gepresenteerd door Lenovo. Het gaat om de Mirage Solo. Daydream is het VR-platform dat onderdeel is van Android.

Eerdere VR-brillen voor Daydream werkten door er telefoons in te klikken. De bril van Lenovo is echter de eerste die helemaal op zichzelf werkt. Wel heeft de bril veel gemeen met de recentere Android-telefoons. Zo bevat het apparaat een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

De bril heeft 64 GB aan opslagruimte en een 4.000 mAh batterij. Het apparaat werkt volledig draadloos en werkt met Google Worldsense. Google Worldsense moet er voor zorgen dat de bril zonder externe sensoren toch accuraat je bewegingen kan registreren. In dit geval herkennen sensoren in de bril zelf vaste punten rondom je.

De bril moet in het voorjaar op de markt verschijnen. De prijs is nog niet bekend, maar tegenover Engadget stelt Lenovo dat de bril minder dan 400 dollar gaat kosten.

Lenovo-Mirage-Solo-Mirage-Camera_2

Mirage Camera

Lenovo heeft ook de Mirage Camera aangekondigd. Deze camera heeft twee groothoeklenzen naast elkaar, die beeld in 180 graden opnemen. Samen vormt dat een beeld van 360 graden. De beelden kun je met een VR-bril bekijken.