Lenovo toont conceptlaptop die net zo buigt als een yogamat

Lenovo conceptcomputer

Lenovo heeft een conceptlaptop onthuld die wel erg bijzonder is. Het flexibele scherm loopt namelijk helemaal door tot en met het toetsenbord. Dichtklappen hoeft niet: je rolt het apparaat op net als een yogamat, meldt The Verge.

De laptop zou geen trackpad hebben, maar je kunt er wel op typen en er tegen praten. Dat klinkt misschien tof, maar ik zie wel direct een nadeel. Om nou in de trein tegen mijn computer te schreeuwen dat hij “Mijn Documenten” moet openen is niet ideaal. Maar toch is het idee wel leuk.

Toekomst

Of dit concept ooit werkelijkheid wordt, is niet duidelijk. Concepten met een dergelijke techniek worden vrijwel nooit werkelijkheid. En als ze dat wel worden, lijkt het niet meer op het originele idee.

Lenovo zelf wacht op “geavanceerde materialen” en “nieuwe schermtechnologieën” om het idee te laten werken. Daardoor duurt het waarschijnlijk nog jaren voor je zelf een dergelijke laptop kunt kopen. En zelfs dan valt het nog te bezien of Lenovo het echt gaat doen.

Aan de andere kant heeft Lenovo wel een reputatie om producten te verkopen die bij andere bedrijven nooit verder zouden komen dan een concept. Dus misschien zien we deze laptop met een paar jaar wel in de winkel staan.