Lenovo zet vol in op 3D-camera’s bij nieuwe laptops

Intel RealSense

Lenovo toont bezoekers van de IFA komende week een compleet vernieuwde reeks van laptops en tablets die draaien op Windows 10. Het gaat zowel om producten voor de zakelijke als voor de consumentenmarkt. en als je kijkt naar de productlijn valt één ding op: Lenovo zet vol in op 3D-cameratechnologie.

Bij bijna elke nieuw Lenovo-apparaat is het mogelijk om hem te kopen met een 3D-camera die de RealSense-technologie van Intel ondersteunt. Deze techniek onder meer gebruikt worden voor beveilingstoepassingen (bijvoorbeeld inloggen in Windows 10), videochats en gaming.

Verder valt op dat Lenovo blijft experimenteren met apparaten op het snijvlak van tablets en laptops, vaak hybrides genoemd. Zo komen er twee nieuwe ThinkPad Yoga-modellen op de markt (nummer 260 en 460). Bij deze dunne laptops met touchscreen kun je het toetsenbord 360 graden draaien en daardoor ook gebruiken als tabletstand in plaats van toetsenbord. De Yoga’s krijgen daarnaast ingebouwde 4G-ondersteuning, waarmee Lenovo het product verder in de markt wilt zetten als een laptop voor mensen die veel onderweg zijn.

Lenovo ThinkPad Yoga 260

Daarnaast heeft Lenovo ook een hybride waarbij je het toetsenbord los kunt koppelen: de ideapad Miix 700. Tevens heeft het apparaat aan de achterkant een uitklapbare steun, zodat je hem neer kunt zetten. Hierdoor lijkt het apparaat verdacht veel op de Microsoft Surface-tablets. Ook dit apparaat is te verkrijgen met Intel RealSense-camera en inhebouwde 4G-ondersteuning.

Lenovo Ideapad MIIX 700