Leren programmeren wordt makkelijker met update van Codecademy

Twee jaar na de lancering en met inmiddels meer dan vierentwintig miljoen gebruikers, krijgt Codeacedemy een nieuw gezicht. De startup onthulde gisteren een nieuw design van de website die het platform voor zowel nieuwkomers als bestaande leden makkelijker te gebruiken moet maken.

Daarnaast wordt het cursusplatfrom drastisch vernieuwd om gebruikers sneller door de lessen te leiden en tegelijkertijd genoeg tijd te geven om zelf aan de slag te gaan met code. Zo bestaat er nu een les die HTML-nieuwkomers leert om de AirBnb-website na te bouwen. De nieuwe lessen worden aanstaande maandag gelanceerd; het design van de website is vandaag al aangepast.

Het nieuwe platform richt zich volgens mede-oprichter en CEO Zach Sims op: “aimed to help you learn skills hands-on, with real projects, and constant feedback. Better yet, the new Codecademy experience helps to connect you with the real skills you’ll need to succeed in today’s workplace.

3029530-slide-codecademy-learning-environment-1

Voor het nieuwe design heeft Codeacdemy tien design principes in acht genomen zoals een enkele kolom waar mogelijk, de voortgang van andere leden zichtbaar maken en het aantal invulvelden verminderen. Over het algemeen genomen zorgt de update voor een meer gestroomlijnd design.

Tijdens de lancering gisterenavond noemde Sims een paar voorbeelden van gebruikers voor wie het leren programmeren een groot verschil heeft gemaakt in hun leven. Zo noemde hij Tommy Nicholas, mede-oprichter van Knox Payments, die zijn programmeer-ervaring van Codecademy heeft gebruikt voor het bouwen van de website Coffitivity – met een plaats op de Time Magazine’s top vijftig websites van het afgelopen jaar. Codecademy laat zien dat leren programmeren iets is dat iedereen kan leren en niet alleen is weggelegd voor informatica-studenten; dus waar wacht je nog op?