De Level is een stijlvolle bril met een ingebouwde fitnesstracker

Level VSP smart glasses

Technologie in een bril verstoppen is niks nieuws meer, maar het idee om een normale bril uit te rusten met een fitnesstracker is desondanks uniek. Het innovatiecentrum van de Amerikaanse zorgverzekeraar VSP, genaamd The Shop, gaat samenwerken met de University of Southern California om hier onderzoek naar te doen. Deelnemers van het onderzoek krijgen deze maand een nieuwe bril van VSP die door middel van sensoren gezondheidsdata kan meten: de Level.

Het is het vervolg op Project Genesis, dat zo’n twee en een half jaar geleden door VSP werd opgezet. Project Genesis was erop gericht om gezondheidsdata te verzamelen via de bril. Het prototype was in staat om in combinatie met een app het aantal stappen te meten, calorieverbruik bij te houden en de afgelegde afstand te berekenen. Door de sensoren in een apparaat te stoppen wat gebruikers toch al nodig hebben, moet het eenvoudiger worden om actief data te verzamelen. Ook de Level is volgens VSP nog een prototype.

Het meten van dagelijkse activiteit hoeft niet de enige toepassing van deze slimme wearable te zijn. In brillen kan ook technologie gestopt worden die ziektes kan herkennen. Zo zou een bril ook gebruikt kunnen worden om oogziektes te signaleren, of om diabetes of een hoog cholesterolgehalte te signaleren. Het onderzoek met in samenwerking met de universiteit duurt tot eind dit jaar. De onderzoekers verwachten begin 2017 met de eerste resultaten te komen.