Levensgrote Lego-auto rijdt op basis van lucht en kan passagiers mee nemen

Dat je met Lego hele gave dingen kunt doen, wisten we al. Maar dat je er ook volledige, goed functionerende en rijdende auto’s van kunt maken, dat is toch wel bijzonder. Met meer dan 500.000 Lego-blokjes en 256 pistons wordt deze levensgrote auto aangevoerd door middel van lucht en kan er zelfs een passagier mee!

Vrijwel alles in deze auto is gemaakt van Lego. De motor werkt op basis van 256 zuigerpompjes, de stoelen zijn gemaakt van Lego en zelf het stuurmechanisme werkt op basis van Lego. De enige onderdelen die niet van Lego zijn gemaakt, zijn de wielen en enkele onderdelen die het gewicht van de auto dragen.

Deze auto is het resultaat van een samenwerking tussen de Australische Steve Sammartino en de Roemeense Raul Oaida, die elkaar ontmoet hebben op het internet. Via verschillende sponsors hebben ze alle benodigde Lego-blokjes kunnen kopen.

Het is mogelijk om met deze auto over straat te kunnen rijden. Voorlopig beperken de makers zich tot een maximale snelheid van 30 km/u. Hoewel de auto waarschijnlijk wel harder kan, durven ze dit niet aan: “We were scared of a lego explosion so we drove it slowly”.

Bekijk vooral ook even het filmpje voor dit gave project.