LEVL: Kijk hoeveel vet je verbrandt door uit te ademen

Zo in het begin van het nieuwe jaar is één van de meest genoemde ‘goede voornemens’ het meer sporten en er een betere levensstijl op na houden. Het verliezen van een aantal kilo’s is daarbij vaak een belangrijk doel. Op de CES in Las Vegas werd een handig hulpmiddel gepresenteerd: de LEVL. Dat appraat belooft om aan de hand van je adem te kunnen bepalen hoeveel vet je verbrandt.

Bijhouden hoeveel kilo je verliest door middel van een weegschaal is niet heel nauwkeurig. Het gaat immers specifiek om het vet dat je kwijt wilt. Op een normale weegschaal valt niet te zien of je lichaam nu water, spieren of vet is kwijtgeraakt als je gewicht is afgenomen.

LEVL is een apparaat dat door door middel van je ademhaling bepaalt of je lichaam in een verbrandingsmodus is. Het apparaat bestaat uit een nanosensor die checkt of er in je adem sporen van keratine, een speciaal molecuul, te vinden is. Deze stof wordt namelijk door je lichaam afgegeven wanneer er vetverbranding plaatsvindt.

Adem in, adem uit

Het idee is heel simpel, je ademt in en daarna uit in een speciale inhalator die vervolgens in het apparaat geplaatst dient te worden. Via de LEVL-app krijg je daarna informatie over of je lichaam in vetverbrandingsmodus is.

Volgens LEVL reageert namelijk ieder lichaam anders op de methodes waarvan gezegd wordt dat je afvalt. Zo wordt bij de één bijvoorbeeld veel vet verbrandt wanneer er alleen al een stuk gewandeld wordt en bij een ander gebeurt dit pas wanneer er intensief getraind wordt. Aan de hand van een grote database beloofd LEVL je informatie te kunnen geven over hoe jij het beste kunt vet kunt verliezen.

Of dit apparaat meest handige manier is om gewicht kwijt door middel van vetverbranding, vraag ik mij af. Het is een stuk interessanter als de technologie kan worden toegevoegd als sensor op bijvoorbeeld je fitnesstracker of smartphone, maar LEVL is wel een mooie eerste stap.

Wanneer het apparaat op de markt komt en hoeveel het gaat kosten is nog onbekend.