Lexus LF-CC Concept Car laat interactieve auto interieur van de toekomst zien

Wie dit weekend kans ziet binnen te gaan bij de 2012 Paris Motor Show mag zeker de nieuwe Lexus LF-CC niet voorbij lopen. Houdt vervolgens je verwachting in toom, want de sportief vormgegeven automobiel is slechts een concept, een beeld van hoe het Japanse luxemerk de toekomst van hun auto’s ziet. Maar geef je ogen vooral ín de auto de kost, want vooral daar geeft de fabrikant een stiekem doorkijkje naar de nabije toekomst.

 Wie het interieur van de Tesla S  – met een 17″ touchscreen in het midden van het dashboard – al indrukwekkend vond, zal achteroverslaan van het werk dat Lexus in het interieur van de LF-CC heeft gestopt. Het interieur bestaat namelijk vooral uit displays, het merendeel gevuld met nuttige informatie voor bestuurder. Achter het stuur vinden we het digitale dashboard, dat mag geen verrassing zijn. In het midden van de auto vinden we echter een enorm touchscreen waar diverse soorten informatie op getoond kunnen worden: navigatie, multimedia, meer machine specifieke info.

Pas echt opvallend wordt het direct daaronder, waar een nog groter touchscreen gracieus wegbuigt tussen de stoelen. Dit display bevat alle knoppen die we normaliter terugvinden in luxe personen auto’s, maar dit keer niet als bonkige knoppen, maar als onopvallende touch-interfaces. Zoals gezegd helaas alleen nog maar een concept, maar laten we hopen dat deze manier van visualisatie snel de norm binnen de auto industrie wordt!