Lexus presenteert echt werkend hoverboard SLIDE

lexus hoverboard slide

Het is 2015 en nog steeds zijn er geen hoverboards zoals in Back to the Future 2. Wel zijn er steeds vaker geruchten dat merken er mee aan het werk zijn, of krijgen we zelfs teasers te zien. Zo ook bij Lexus. Gisteren publiceerde Lexus een teaser op Youtube waarin we het Lexus Hoverboard, SLIDE, zien.

De titel? “Lexus has created a real, rideable hoverboard.” Of het ook ‘rideable’ is, moeten we afwachten. Dat is in de video namelijk niet te zien. Het product is al 18 maanden in ontwikkeling. Het hoverboard is voorzien van een Lexus grille en natuurlijke bamboo.

The Lexus Hoverboard uses magnetic levitation to achieve amazing frictionless movement. Liquid nitrogen cooled superconductors and permanent magnets combine to allow Lexus to create the impossible.

Eerder zagen we al magnetische hoverboards waarvoor speciale metalen wegen nodig waren. De teaser van Lexus laat het hoverboard op gewone grond zien. Lexus heeft bevestigd dat ook hun hoverboard metalen wegen nodig heeft. Onder de grond van het skate park in de teaser is een metalen oppervlakte.

Lexus laat weten de komende weken regelmatig updates te brengen over hun ‘real, rideable hoverboard’.