Eerste Android Wear smartwatch al aangekondigd: De LG G Watch

LG heeft de afgelopen twee jaar wel vaker samengewerkt met Google, bijvoorbeeld voor twee Nexus smartphones en een Google Play tablet. Gisteren werd bekend gemaakt dat er een vierde apparaat aan het rijtje wordt toegevoegd: de G Watch met Google’s wearable platform Android Wear.

Er is nog weinig bekend over de smartwatch maar uit het beeldmateriaal dat al beschikbaar is, blijkt in elk geval dat Google Now een prominente plaats zal krijgen. Gebruikers kunnen de daarmee smartwatch besturen door simpelweg te zeggen: “OK Google”.

De smartwatch zal volgend kwartaal gelanceerd worden en moet een “low barrier tot entry” zijn voor ontwikkelaars. De verwachting is dus dat de watch voor een competitief bedrag de deur uit zal gaan.

LG verwacht dat er markt zal zijn voor nog een “well-designed” wearable: “we’re confident that a well-designed device has the potential to take the smart wearable market by storm.” Het wordt echter steeds drukker op de wearable markt met merken als Motrola, HTC, Samsung en anderen dus dat valt nog te bezien.