LG gaat strijd met muggen aan via TV’s in India

In India zijn muggen een groot probleem. In de hoofdstad, New Dehli, raakten bijna 16 duizend mensen geïnfecteerd met knokkelkoorts, een ziekte die door muggen verspreid wordt. Nu gaat LG de strijd aan met deze beesten, door middel van LCD TV’s met mugafwerende technologie.

De TV heet de “LG Mosquito Away TV”, die gemaakt is op basis van feedback van klanten. In de TV zit een Ultra Sonic-apparaat dat gebruikmaakt van geluidsgolven, waardoor muggen wegvliegen.

LG

Het apparaat heeft geen gevaarlijke stralingen en gebruikt geen chemicaliën, waardoor je hem niet steeds bij hoeft te vullen. De TV hoeft zelfs niet eens aan te staan om het systeem te laten werken, ook als hij uit staat worden de geluidsgolven uitgezonden. De nieuwe TV wordt in India ontworpen en gemaakt. De technologie op zichzelf is overigens niet nieuw. LG introduceerde het eerder al in een aantal air conditioners.

Prijs LG TV’s

De TV’s worden overigens vrij goedkoop: de prijzen beginnen al bij vierhonderd dollar voor een 80cm model. Het duurste model van 108cm kost 707 dollar.