LG lanceert eerste smartwatch met Android Wear in juli voor een scherpe prijs


Een aantal weken geleden kondigde LG de G Watch aan; de eerste smartwatch die zou gaan werken met Google’s wearable platform Android Wear. De verwachting was dat het nieuwe slimme horloge voor een competitief bedrag de deur uit zou gaan, en dat blijkt nu redelijk te kloppen.

Vandaag werd bekend dat de eerste G Watch in juli zal verschijnen voor een bedrag van ongeveer €220. Het is de eerste prijs die bekend is gemaakt voor een wearable die met de nieuwe Android versie werkt. Hiermee wordt duidelijk dat Google op een veel lagere prijs mikt dan waar bedrijven zoals Samsung voorheen op doelden.

In maart kondigde Google voor het eerst aan zijn Androidsysteem geschikt te gaan maken voor wearables. Inmiddels werkt het bedrijf met verschillende elektronica fabrikanten en modemerken om later dit jaar een serie van smartwatches te ontwikkelen die worden aangedreven door Android Wear. Onder andere Motorola en Samsung gaven al aan het besturingssysteem te gaan ondersteunen.

Er is nog vrij weinig bekend over de functies en mogelijkheden van de G Watch, maar uit beeldmateriaal blijkt dat in elk geval Google Now een prominente plaats zal krijgen. Gebruikers kunnen daarmee hun horloge besturen door simpelweg “OK Google” te zeggen.

In de komende maanden zullen meer details over de smartwatch, waaronder hardware specificaties, bekend worden gemaakt.