LG lanceert virtual reality-bril en 360-gradencamera

LG Friends

Net als de rest van de markt, zet ook LG in op virtual reality. Het bedrijf toonde vanmiddag tijdens zijn persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona onder meer een virtual reality-bril en een 360-gradencamera.

De LG 360 VR is een virtual reality-bril die samenwerkt met een smartphone, zoals Samsung dat ook doet met de Gear VR. Een groot verschil is dat je je telefoon niet in de virtual reality-bril stopt, maar aansluit middels een kabels. Hij werkt samen met LG’s nieuwste smartphone de LG G5. Hij heeft een relatief compact design met opvouwbare pootjes, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen.

Maar LG zet niet alleen in op het bekijken van virtual reality-content, maar ook op het maken van die content. Met de LG 360 Cam kun je 360-gradenvideo filmen met een compacte camera die twee groothoeklenzen bevat. Een dergelijke camera is niet te vergelijken met de professionele VR-camera’s en rigs, waarmee professionals stereoscopische beelden schieten, maar het is een leuke en betaalbare manier om 360-gradenvideo te schieten.

Friends

De twee producten zijn onderdeel van een grote product line-up van wat het bedrijf ‘Friends’ noemt van de nieuwe smartphone LG G5. Deze Android-smartphone is deels modulair, waarbij de onderkant en de accu uit het toestel kunnen worden geschoven en kunnen worden vervangen door accessoires.

LG G5

Zo is er een Cam Plus-module die zorgt voor grip en fysieke knoppen voor als je foto’s wilt maken en die tegelijkertijd extra accucapaciteit levert. Daarnaast is er een speciaal Hi-Fi-accessoire, de H3, voor muziekliefhebbers, die door Bang & Olufsen is ontwikkeld. LG toonde ook de Smart Controller, waarmee je drones kunt besturen met behulp van je smartphone.

Maar de meest opvallend aankondiging is misschien nog wel die van de LG Rolling Bot: een rondrijdend robotje voor thuis dat video’s kan maken. Daarnaast dient hij als afstandbediening voor smart home-producten, speelgoed voor huisdieren en beveiligingscamera voor je huis.

Over wanneer de diverse producten op de markt komen en hoeveel ze gaan kosten, liet LG niets los. De getoonde Smart Controller was zelfs nog maar een prototype.