LG ziet af van modulair ontwerp bij nieuwste smartphone

LG ziet af van een modulaire ontwerp bij zijn nieuwste telefoon, de LG G6. Dat zegt de technisch directeur van het bedrijf tegen The Wall Street Journal. Het vorige model van de smartphone, de G5, was wel deels modulair. De onderkant van de telefoon kon vervangen worden door een module, zoals een cameragrip om betere foto’s te maken.

Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt dat LG van de modulaire gimmick afziet omdat consumenten er niet in geïnteresseerd blijken te zijn. Het is het bedrijf naar eigen zeggen het afgelopen jaar niet gelukt om klanten te overtuigen om aanvullende modules te kopen. De LG G5 werd in februari 2016 door het bedrijf gepresenteerd.

De opvolger van het model komt volgens de technisch directeur ‘in de zeer nabije toekomst’. Het bedrijf wil zich met de G6 meer richten op het design en gebruikersgemak. De smartphone zal in eerste instantie in Noord-Amerika, Europa en thuisland Zuid-Korea beschikbaar worden. De toestal zal ongeveer even duur worden als zijn voorganger.

Project Ara

In september 2016 bleek dat Google ook niet verder wilde gaan met zijn aanpasbare telefoon, die bekend stond onder de naam Project Ara. Die telefoon was, in tegenstelling tot de LG G5, helemaal modulair.

Het project deed de belofte dat de telefoon door de klant helemaal naar zijn eigen smaak aangepast kon worden. Een officiële verklaring met de reden dat Google er mee stopte, heeft het bedrijf nooit gegeven.