Nu al de tofste speaker van 2017: Deze zwevende speaker van LG

LG PJ9

LG toont volgende week op CES in Las Vegas een zwevende speaker! Wat je er aan hebt? Niet veel meer dan aan een normale draadloze speaker, maar de PJ9, zoals hij heet, ziet er wel extreem cool uit.

Hoe de LG PJ9 werkt? Eigenlijk vrij simpel. Hij bestaat uit een basisstation en een speaker met een accu. Het basisstation bevat magneten die er voor zorgen dat de speaker, als je muziek afspeelt, een paar centimeter boven het basisstation zweeft. Zet je hem uit, dan daalt hij weer en wordt de accu opgeladen.

Qua geluid heeft LG ook wat slims gedaan. De speaker geeft rondom geluid, zodat je hem makkelijk overal kunt neerzetten en nooit last hebt van verminderde geluidskwaliteit. In het basisstation zit daarnaast een subwoofer ingebouwd, zodat je goede bas hebt.

De speaker werkt via bluetooth en de accu gaat 10 uur mee, belooft LG. Daarnaast is hij waterdicht, dus je kunt hem ook zonder dat je je zorgen hoeft te maken buiten gebruiken.

Hoeveel hij gaat kosten, is nog onbekend. Waarschijnlijk gaan we daar op de CES meer over horen. En hopelijk wordt dan ook duidelijk of het geluid goed is. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk voor een speaker.