LG toont eerste beelden en specs van ronde G Watch R

LG heeft in aanloop naar de IFA de eerste beelden en specs van de G Watch R vrijgegeven. LG’s tweede smartwatch is volledig rond en ziet er bijzonder stijlvol uit.

Bijna tegelijkertijd met Samsung’s Gear S werden de eerste beelden vrijgegeven van LG’s nieuwe horloge: de G Watch R. Net als hun concurrent laat ook LG er geen gras over groeien, de G Watch R komt amper 6 weken na de Nederlandse introductie.

Het waterdichte en ronde scherm van de G Watch R is 1.3 inch groot en heeft qua resolutie een gelijkwaardige breedte als de Gear S: 320 pixels. Wat het apparaat aan rekenkracht mist, een Snapdragon processor en 512Mb werkgeheugen, maakt het goed aan opslagcapaciteit: 4GB.

LG_G_WATCH_R1

Hoewel de lancering dus gelijkviel met die van Samsung, zal LG met de stijlvolle G Watch R toch vooral de concurrentie opzoeken met die andere ronde smartwatch, de Moto 360 van Motorola. Ook dat horloge gaan we ongetwijfeld terugzien tijdens de IFA in Berlijn, volgende week.

De LG G Watch R moet nog voor het einde van het jaar beschikbaar komen in de ‘sleutelmarkten’ voor een nog onbekende prijs.

De vertraagde Nederlandse lancering van de G Watch verklapt dat ons kikkerlandje niet onder de ‘sleutelmarkten’ lijkt te vallen, dus ik reken op een lancering begin 2015.