LG komt met extreem dunne tv die je plat aan je muur kunt hangen

LG W7 OLED TV

Een tv die aan de muur hangt als behang. Dat is de LG W7 die LG vandaag heeft aangekondigd op de CES in Las Vegas. Met een dikte van net iets meer dan 2,5 milimeter is het de dunste televisie ooit gemaakt. Er zit ook geen standaard bij; de enige optie is om hem aan de muur te hangen en dan ook echt strak tegen de muur aan.

Om te zorgen dat je nog wel apparatuur kunt aansluiten aan de tv is er een bijbehorende soundbar. Deze verbind je via een kabel met een dunne stekker aan de tv (da’s ook de enige aansluiting die er is). Vervolgens kun je hier bijvoorbeeld apparaten aan koppelen via HDMI. Uiteraard zorgt de soundbar met Dolby Atmos-technologie voor goed geluid, maar je bent dus wel aangewezen op die van LG.

De beeldkwaliteit is uiteraard prima in orde. De tv ondersteunt een 4K-resolutie en HDR voor een bredere kleurenweergave. Het is het topstuk uit de huidige televisielijn van LG qua design en beeldkwaliteit.

De LG W7 is te krijgen in twee maten: 65 inch and 77 inch. Ondanks dat ze superdun zijn, zijn het dus geen subtiele schermen. Ze nemen letterlijk je halve muur in beslag. Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

LG W7 OLED TV

Meer tv’s

Naast de LG W7 toonde de fabrikant ook nog een aantal LG SUPER UHD TV’s. Ook deze leveren volgens LG fantastisch HDR-beeld, dankzij wat het bedrijf Nano Cell Technology noemt. Hiervoor werkte de fabrikant samen met experts van Technicolor uit Hollywood.

Alle nieuwe televisies draaien op WebOS 3.5, dat het makkelijk moet maken om diensten als Netflix en Amazon Prime Video te gebruiken.

De line-up bestaat uit verschillende modellen in verschillende maten, maar details over de exacte modellen, de prijs en beschikbaarheid hiervan gaf het bedrijf vandaag nog niet.

LG SUPER UHD TV