Hij is er nog niet, maar we weten alles al: Dit is de LG Watch Style

LG Watch Style

LG presenteert morgen een nieuw horloge: de Watch Style. Hoewel we officieel gezien nog niets weten, is er al zoveel uitgelekt dat we morgen waarschijnlijk niet meer voor verrassingen komen te staan. Dus, hoe ziet de LG Watch Style er uit?

9to5Google weet bijvoorbeeld dat de Google Assistant op het apparaat moet zitten. Die vinden we nu alleen nog in Google Allo, Google Home en Google Pixel. De Assistant is een digitale assistent die je onder meer antwoorden kan geven op vragen, restaurants voor je kan boeken en afspraken in je agenda kan zetten. Verder hebben we in screenshots al gezien dat er Android Wear 2.0 op draait. Daarbij zitten diverse complicaties, die je zelf uit kunt kiezen.

LG Watch Style handleiding

Kijken we naar de hardware, dan zien we een roterende bovenkant waarmee je door lijsten met apps, notificaties en andere berichten kunt scrollen. De Style heeft voor zover nu bekend helaas geen NFC-chip, GPS of een sensor om je hartslag te meten. Het opladen van het horloge doe je met een USB-C dockingstation.

GSMarena heeft zelfs al een aantal foto’s van de verpakking van het horloge weten te bemachtigen, waardoor we ook iets meer zien van het uiterlijk van het apparaat. Verder weten zij te melden dat het horloge 512 MB aan RAM-geheugen heeft en een 240 mAh batterij. Het P-OLED-display van het apparaat is 1.2-inch groot.

LG Watch Sport

Via Twitter zijn er ook al een aantal van de eerste afbeeldingen uitgelekt, waaronder de eerste afbeelding in dit artikel. Waarschijnlijk gaat de Style 249 dollar kosten.

LG Watch Sport

Overigens presenteert LG morgen ook haar nieuwe Watch Sport. Deze lijkt vrij veel op de Watch Style, met een paar kleine aanpassingen. Zo heeft dit horloge een NFC-chip, twee extra knoppen waarmee je Android Pay en de fitness-app kunt openen. Daarnaast kun je ze gebruiken om het volume tijdens een telefoongesprek aan te passen. Interessant is dat je ook een simkaart toe kunt voegen aan het horloge, waardoor hij afzonderlijk te gebruiken is.

LG Watch Sport handleiding

De LG Watch Sport wordt iets duurder: namelijk 349 dollar.